Cukiernia

z tradycjami 

Cukiernia MAGOSZ to firma rodzinna prowadzona przez Marię i Franciszka Magosz, których w codziennej pracy wspierają synowie i córka. Wspólnie tworzą wypieki oparte na tradycyjnych śląskich recepturach.

 

Priorytetem dla nas jest zadowolenie klienta. Dbamy, by nasza załoga regularnie uczestniczyła w szkoleniach podnoszących ich kwalifikacji, a co za tym idzie jakość i walory smakowe wyrobów cukierniczych.

Historia naszej cukierni rozpoczyna się w 1989 roku, kiedy to Pani Maria Magosz założyła działalność zajmującą się produkcją lodów tradycyjnych.

 

W 1994 roku poszerzyliśmy działalność o produkcję wyrobów cukierniczych, tworząc jednocześnie markę – Cukiernia Magosz.

 

Rok 2000 to przeprowadzka do nowego obiektu, w którym mogliśmy rozwinąć skrzydła. Nowoczesne zaplecze pozwoliło nam na podniesienie jakości naszych produktów oraz poprawienie komfortu pracy. Rozbudowa zakładu to czas rozwoju firmy: poszerzenia asortymentu i dystrybucji wyrobów cukierniczych.

 

W 2005 roku kontynuowaliśmy ekspansję na terenie województwa opolskiego. Uruchomiliśmy kolejny zakład produkcyjny oraz sklepy firmowe w Otmęcie i Głogówku.

 

Następne lata to nowe sklepy i kawiarnie w Opolu, Zdzieszowicach i Gogolinie.

 

Obecnie cukiernia specjalizuje się w produkcji ciast, tortów, deserów, lodów a od niedawna również likierów. W ofercie posiadamy także usługi związane z obsługą cateringową imprez oraz usługi szkoleniowe.

Lata pracy, nieustanne podnoszenie jakości wyrobów i uczestnictwo w targach przyczyniło się do otrzymania licznych nagród i wyróżnień:

 

Srebrna i Złota oznaka Rzemiosła
Opolska Marka
I miejsce NAJLEPSZA CUKIERNIA roku 2015
Certyfikat Chronione Oznaczenie Geograficzne Kołacz Śląski
Certyfikat i Wyróżnienie Polskiego Stowarzyszenia Konsultantów ślubnych w Warszawie
Srebrny Laur Umiejętności i kompetencji
Opolska Nagroda Jakości
Laureat krajowy konkursu Agroliga w kategorii Firma
Perła targów Smaki Regionów
Liczne lokalne nagrody i wyróżnienia