Cukiernia MAGOSZ to firma rodzinna prowadzona przez Marię i Franciszka Magoszów, których w codziennej pracy wspierają synowie. Wspólnie tworzą wypieki oparte na tradycyjnych śląskich recepturach.
Priorytetem dla nas jest zadowolenie klienta. Dbamy, by nasza załoga regularnie uczestniczyła w szkoleniach podnoszących ich kwalifikacji, a co za tym idzie jakość i walory smakowe wyrobów cukierniczych.
Historia naszej cukierni rozpoczyna się w 1989 roku, kiedy to Pani Maria Magosz założyła działalność zajmującą się produkcją lodów tradycyjnych.
W 1994 roku poszerzyliśmy działalność o produkcję wyrobów cukierniczych, tworząc jednocześnie markę – Cukiernia Magosz.
Rok 2000 to przeprowadzka do nowego obiektu, w którym mogliśmy rozwinąć skrzydła. Nowoczesne zaplecze pozwoliło nam na podniesienie jakości naszych produktów oraz poprawienie komfortu pracy. Rozbudowa zakładu to czas rozwoju firmy: poszerzenia asortymentu i dystrybucji wyrobów cukierniczych.
W 2005 roku kontynuowaliśmy ekspansję na terenie województwa opolskiego. Uruchomiliśmy kolejny zakład produkcyjny oraz sklepy firmowe w Otmęcie i Głogówku.
Pięć lat później, w 2010 roku uroczyście otworzyliśmy pierwszy sklep firmowy w Opolu.
Lata pracy, nieustanne podnoszenie jakości wyrobów i uczestnictwo w targach przyczyniło się do otrzymania licznych nagród i wyróżnień: